Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakåtvolter i Vasahallen

Flickisar, hjulningar och bakåtvolter i mängder blev det tävlades i truppgymnastik i lördags.
Tävlingen avgjordes i Vasahallen och 20 lag från hela Mellansverige deltog.

Annons

Vasacupen lockade 20 lag från Mellansverige att tävla i truppgymnastik. Tävlingen görs i lag i de två grenarna tumbling och trampet.
– Tumbling är ett långt studsigt golv kan man säga. Där gör gymnasterna kullerbyttor, hjulningar och volter efter varandra på rad, säger tävlingsledaren Rebecca Holmgren.

Från Dalarna tävlade fem lag, Hedemora, Falun, Borlänge, Avesta och Mora. De andra lagen kom från den så kallade uppsvenska regionen och omfattar bland annat Stockholm, Uppsala, Surahammar och Kumla med flera.
Vasacupen är numera tradition och körs i Vasahallen i Hedemora sedan 13 år tillbaka. Tävlingen är som namnet avslöjar uppbyggd i cupform där lagen slås ut allt efter dagen går.

I Hedemoras lag tävlar Kajsa Larsjörs, Lydia Sälgström och Caroline Morelius sedan flera år tillbaka. Vad som är speciellt i dag är att tävlingen är på hemmaplan vilket gör att det är lite med prestigefyllt att vinna.
– Det är ju hemmapublik nu och då blir det lite mer nervöst, säger Caroline Morelius.
– Nervositeten kommer och går, det blir bättre när tävlingen kör i gång, säger Lydia Sälgström.

Just nu håller de på och förtränar som det kallas inför att de ska in och tävla. Innan dess har tiden gått åt till att fixa frisyrerna med massor av hårsprej och på andra sätt förbereda sig. För varje redskap för lagen som innehåller upptill 20 personer kör lagen tre varv var. Domarna är petnoga tycker tjejerna men gör man något litet fel ska det vara okej.
– Vi har inte sett så mycket av de andra lagen, vi kan vinna men det vet man ju inte, men vi hoppas ju alltid, säger Kajsa Larsjörs.

Hanna Embretsén/DT