Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankpengar ska lägga grunden till centrumförening

Samtidigt som nya etableringar avslöjas i Avestas centrum, står det också klar att kommunens ansökan hos Framtidsbanken fått gehör.
Södra Dalarnas Sparbank som avsätter pengar för olika projekt i regionen, har beviljat projektet Avestas centrumutveckling 225000 kronor. Det betyder att nu kan en konsult kontrakteras och en centrumförening bildas.

Projektet där både centrumhandeln själv, fastighetsägare och kommunen går in som aktörer, har till syfte att möta den hårdnande konkurrensen med att försöka lyfta Avesta som handelsstad.
De 725000 kronor som projektet nu har som grundplåt, ska fördelas på tre områden.
- Vi ska kompetensutbilda ledare och anställda inom handeln i framför allt ledarskap. Men vi ska också marknadsföra centrum. Dessutom ska pengarna nyttjas för konsultstöd. Målet är att med konsultens hjälp få igång en egen juridisk organisation som ska arbeta för Avesta centrums utveckling, säger kommunalrådet Lars Isacsson.
För Södra Dalarnas Sparbank som varje år avsätter pengar till sin framtidsfond, har vikten av att pengarna kan stärka näringslivet varit av stor betydelse för beslutet att bidra med pengar.
- För oss som bank är det är viktigt att vi har tillväxt och livskraft i den region där vi verkar, säger Therese Oljans som är marknadschef.
Från handelns sida ser man nu möjlighet att kunna förverkliga många av de planer man har och diskuterat.
- Coop har investerat, Ica bygger nytt, investeringar ska ske på gågatan och flera butiksägare planerar söndagsöppet. Det här kommer att bli riktigt bra för Avestaborna och köpsugna besökare, säger Carina Ferm-Lindberg som är ordförande i Svensk Handel i Avesta

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se