Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banskytte med på 300 m med 6,5 mm i RommehedBORLÄNGE
Det blev en tuff kamp då årets korpmästare skulle koras i Rommehed. Rommeskytten Gabrielsson och Orsaskytten Fredrik Hellberg hade efter grundomgången skjutit ihop 98 p. vardera. Före sig hade de med en poäng bättre Ronny Ryttare och Kjell Sjunnesson.
När man i finalen skjutit nio av de tio ordinarie skotten ledde Gabrielsson med en poäng före Hellberg. Sen i det tionde skottet tar Hellberg ikapp ledningen genom att skjuta en tia mot Gabrielssons nia. Nu måste särskjutning tas till för att skilja dem åt och här kommer då en nia för Hellberg och en tia för Gabrielsson. Gabrielsson kan därmed titulera sig korpmästare 2011. Rommeskytten Magnus Johansson sköt bäst i finalen och klättrade från en åttonde plats till tredje platsen.
I kikarklassen vann efter att ha skjutit full pott i finalen Clas Jansson på fina 198 p.
I den prestigefyllda lagtävlingen var det Hansjö Byalag som vann på 433p. En poäng mer än andra laget Rolf Ericsons lastv. Och på tredjeplats kom skjutlaget Skytteplanket.

Källa : Sven Olsson www.skytteplanket.se

Bild 39 : Claes Jansson

Bild 53 : Korpmedaljörer. Från Vänster Fredrik H, Olle G, Magnus J.