Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BAO tar med sig dansbanan till Gropen i Leksand

På fredag bjuder Benny Anderssons orkester upp till dans i Leksand.
– Vi spelar ungefär 56 låtar och har en effektiv speltid på 3,5 timmar, säger Olle Moraeus.

16-mannaorkestern har gjort en vända söderut och spelat i Göteborg, Helsingborg, Kalmar och Trosa. Efter en sväng norrut till Piteå och Sundsvall blir Leksand näst sista spelplatsen innan sommarturnén avslutas i Stockholm.

Hur har det varit på turnén hittills?
– Fantastiskt. Mycket folk och så gott som slutsålt överallt.

Ni har med er en egen dansbana. Det är lite ovanligt?
– Det är kanske ovanligt för andra men inte för BAO. Det har vi alltid haft, säger Olle Moraeus som får fundera på hur stor den kan vara.
– Den är i alla fall lika bred som hela scenen och lite längre. Det brukar vara fullt på dansbanan hela kvällen, men de flesta sitter och lyssnar på musiken.

Är det några nyheter på årets turné?
– Nej, vi har samma koncept. Vi har naturligtvis bytt ut lite låtar – ja, det är ganska mycket nytt. Till exempel någon ny ABBA-låt och några från föreställningen ”Hjälp sökes” på Orionteatern.

Men ni kör också klassiker?
– Ja, det är svårt att byta ut vissa låtar. ”Du är min man” vill man ju köra, säger Olle Moraeus, som ser fram emot fredag.
– Det brukar vara bra i Leksand.

Jennie-Lie Kjörnsberg
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se