Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Bara positivt med derbyn”

Säsongen fick ett abrupt slut.
Nu intensifieras Adil Kizils arbete.
– Vi har haft full fokus på kvalet fram till nu, säger Dalkurds sportchef.

Drömmen om Superettan försvann. Nu väntar i stället lagets femte säsong i division 1 norra och för första gången i klubbens historia väntar derbyn mot Brage.
– Det är bara positivt med derbyn och jag vet att det är många i Borlänge som har väntat på de här matcherna. Det blir speciellt, den som säger något annat ljuger.

Adil Kizil ser inga problem med att Borlänges två bästa lag spelar i samma serie.
– De bästa vore om vi hade spelat i Superettan båda två.

Finns risken att ni kommer att slåss om samma spelare?
– Nej, vi spelar en annan fotboll och letar inte efter samma sorts spelare som Brage. Jag vet även att vi är tillräckligt attraktiva för att locka spelare till klubben.

Däremot är Kizil aningen orolig över att flera av spelarna i truppen kan bli intressanta för lag högre upp i seriesystemet.
– Att gå till ett kval och inte lyckas är det sämsta man kan göra i det avseendet. Många har fått upp ögonen för oss och våra spelare.
Ambitionen är ändå att behålla så många som möjligt ur årets trupp.

Fortsätter tränarduon Robert Mambo Mumba och Umut Koc?
– De har gjort en bra säsong, men vi har inte pratat någonting om nästa år, utan bara fokuserat på kvalet. Vi ska utvärdera säsongen så snabbt som möjligt och sedan bestämma hur vi går vidare.

Är målsättningen att nå Superettan nästa år?
– Vi har känt på kvalet och självklart skulle det vara kul om vi tar klivet då i stället, men innan vi vet vad vi kan klara av måste vi se över organisationen och ekonomin.

Stefan Ericson/DT