Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara seger som gäller för Mora

Annons

Med fem raka förluster i ryggen tar sig Mora an seriejumbon Karlskrona på hemmaplan. En match man måste vinna om man ska ha någon chans att nå sista playoff-platsen till kvalserien.
– Ja, vi måste nog vinna resten av matcherna den här säsongen, säger Moratränaren Patric Wener.

Med sex poäng upp till Oskarshamn på den sista playoff-platsen ser det tungt ut för Mora att kunna gå om med fem matcher kvar att spela. Mora ställs mot Troja/Ljungby i omgång 50 och Oskarshamn möter Örebro i kommande omgång på onsdag. I övrigt möter både Mora och Oskarshamn de fyra sämst placerade lagen i resterande matcher. Dessutom ligger Malmö på placeringen mellan lagen.

– Nu känns det som att vi måste vinna resten av matcherna för att kunna ta playoff-platsen. Men vi ska ge oss själva chansen och göra vårt bästa, säger Patric Wener.
Målskyttet har varit ett stort problem för Mora och bara två mål på de tre senaste matcherna är ett facit som oroar.
– Senast hade vi flera skott i målramen och det känns som att allt handlar om självförtroende. Spelarna har tekniken och skjuter inte sämre än andra lag. Jag hoppas på en ketchupeffekt om vi gör ett tidigt mål mot Karlskrona.

Positivt för Mora är att tidigare långtidsskadade Henrik Olsén gjorde comeback i senaste matchen. Han är redo att köra stenhårt resten av säsongen.
– Absolut han kan spela vidare. Det är en tuff spelare att möta och vi behöver sådana karaktärsspelare inför slutet på säsongen.
Som vanligt är Moras trupp hårt drabbad av sjukdomar och småskavanker vilket gör det svårt att förutse vilka som finns med på isen i kvällens match. Jonathan Johansson som fick en smäll mot axeln mot Örebro är definitivt borta.
– Vi hade sju spelare borta från träningen i dag (i går). Så fort vi får en hel träningsvecka har vi 7-8 spelare borta med sjukdomar, skador eller landslagsuppdrag. Då är det svårt att spela ihop sig när det gäller anfallsspel och powerplay.
– Men det är den verklighet vi lever i och vi ska inte gnälla över det. Nu gäller det att börja vinna matcher igen, säger Patric Wener.

Joakim Mattsson