Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara seger som gäller för Mora

I kväll väntar en riktig ”sexpoängsmatch” för Mora när Örebro kommer på besök till FM Mattsson Arena.

Mora har förlorat säsongens båda möten med Örebro med 3–5 och 3–4 efter förlängning.

– Det är dags att klämma åt dem nu, säger Moras tränare Patric Wener.

ishockey/mora
– Vi är riktigt revanschsugna efter derbyförlusten mot Leksand. Men också att vi inte tidigare tagit poäng av Örebro, som är det enda laget som vi inte tagit poäng av hittills den här säsongen.
– Spelmässigt tycker jag vi varit bättre än Örebro, men inte riktigt fått till det. Den här matchen är så pass viktig för oss i streckstriden att vi har gett oss sjutton på att vi måste vinna den till varje pris. Vi måste hålla spelet uppe i 60 minuter och får inte gå ner oss i ett enda byte, säger Wener, med eftertryck.
Som vanligt är det farten och intensiteten som ska efterlevas i Moras spel om det ska bli några poäng. Senast i matchen mot Leksand var det lite si och så med den varan, så revanschlusten är stor i Moras trupp.

I mötet med Karl-skoga i mellandagarna blev det ett rejält råkurr efter slutsignalen där bland annat Moras Christofer Schumacher fick matchstraff. Nu har domen kommit och det blev tre matchers avstängning, varav den tredje omvandlas till böter med 1000 kronor.
Det innebär att Schumacher var avstängd mot Lek-sand, men också i kväll mot Örebro.
– Det är inte mycket att säga, reglerna är sådana i Sverige, säger Wener.
Förutom Schumacher saknar Mora långtidsskadade Prestin Ryan, Alexander Hilmersson och Henrik Olsén. Dessutom är Tom Nilsson och Mikael Wikstrand i Ryssland på JVM.
Frågetecken finns också för Tobias Ericsson och Daniel Hansen som inte tränade i går på grund av sjukdom.
Däremot är det stor chans att Johan Alcén gör comeback efter sina ljumskproblem.
Håkan Eriksson