Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara tre hittade rätt rad

Ulf Ohlsson gästade nyligen Romme en lunchdag och inkasserade då en fyrling. I går handlade det om kvällstävlingar och återigen var den forne championen på plats och skaffade sig även denna gång en huvudroll.
Nu nöjde han sig dock med en dubbelseger men i klartext innebar det att jakten på ledande Kajsa Frick är startad.

Uffe inledde med C.Me Run i det andra loppet. Vägen till vinst var enkel. Ledningen och sedan reglerades fältet efter behag.
– Jag fick order om att testa i ledningen och det visade sig rätt, förklarade Ohlsson taktiken.
Även vid seger nummer två användes samma taktik. Den triumfen togs nu i det femte loppet där vapnet Double Powergirl visade sig omutlig från spets.
– Hon slog visserligen av på takten sista biten men någon fara på taket var det inte. Segern var säker, fortsatte Ohlsson efter den segern.

Det var dock inte Ohlssons dubbel som nu rörde till begreppen för spelarna. Den som såg till att blott tre spelare signerade femman var främst Jimmy Hallblom vilken öppnade omgången med att lotsa in 70-oddsaren Rasken till seger.
– Han fick ett drömlopp i ledarens rygg och när luckan kom in på upploppet förstod jag att vi hade chansen. Det blev också en säker seger till slut, sammanfattade en glad vinnare.
Claes Eskilsson är något av Rommes formkusk. Hans hästar går som tåget för dagen. Den här kvällen var det hans Free To Dance som signerade segern. Hans avslutning i den fjärde avdelningen var storstilad och gav hopp om fortsatte framgångar.
– Ändå var jag inte helt nöjd med honom. Han hade dragit på sig en hovspricka i veckan och den besvärade honom. Det hinner vi dock fixa till inför nästa start som blir V75 under påskhelgen här hemma på Romme.

Det var dock inte bara Free To Dance som Claes hade framgångar med. Hade turen funnits där hade det kunnat bli en trippel men han fick nu nöja sig med knappa förluster för såväl Pärlspånt som Fabulous Tooma. Bägge kom dock ifrån uppgifterna med stort plus.
– Och jag är nöjd med dagen och framför allt att stallet fungerar överlag. Det ser bättre ut än på länge, avslutar Claes.

Lars Lindh