Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barbro först in i nya hyreshuset

Annons

Under förmiddagen var det en väldig rusch i lägenheten på tredje våningen. Lika stadiga som svettiga flyttkarlar sprang fram och tillbaka och i det lilla köket stod Barbros syster Maivor och hennes make Alf Holmgren och försökte bringa lite ordning.

Barbro tittade ut på den ganska stora balkongen. Balkong, det är viktigt för henne.
– Här kommer jag att ha kvällssol, precis som i Apollo. Det är bra, jag är inte så morgonpigg.
Systrarna konstaterade också att hon får sjöutsikt, nåja, men en liten skymt av Väsman kan hon se.
– Och när bladen faller av kanske jag även kommer att se Kasttjärn, säger hon.
Barbro Romlin föddes i Gubbo men flyttade till Stockholm i barnaåren. 1952 kom hon till Ludvika och har sedan dess varit stan trogen.

Tvåan i kvarteret Freja är på 51,4 kvadratmeter och hyran 5 860 kronor i månaden. För bostadsrätten i Apollo var ”hyran” lägre, men hyresnivån avskräckte inte Barbro Romlin.
– Jag har stått i kö i tre år för att få en hyreslägenhet i centrum i hus med hiss. Nu behöver jag inte oroa mig för hur det blir om något går sönder, då kan jag bara ringa efter vaktmästaren.
Kanske är det fler som har resonerat på ungefär samma sätt.

Hur som helst har Ludvikahem inte haft några som helst problem att fylla huset med dess 28 lägenheter.
På fredagen återstod bara en enda lägenhet som inte är tingad; en trea på 67,7 kvadratmeter. På samma sätt ser det ut i seniorboendet i hörnet Vasagatan – Fredsgatan. En av 23 lägenheter i sexvåningshuset står tom.

Torbjörn Granling/DT