Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barbro först ut på berättarkvällar

Annons

I kväll startar höstens berättarkvällar på CTH-muséet. Först ut är Barbro Hietala Nordlund som ska berätta om sitt liv.

Hietala Nordlund ska på berättarkvällen tala om sitt liv som mamma, politiker och invandrare. Hon har bland annat 12 år som riksdagsman för socialdemokraterna med sig.

I dag är hon aktiv i lokalpolitiken som ordförande i omsorgsnämnden.

Hon har också varit aktiv i handikapprörelsen.

Berättarkvällarna som arrangeras av Lokalhistoriska sällskapet och ABF, är nu inne på fjärde året. Besökarantalet till berättarkvällarna har sen länge passerat tusenstrecket sammanlagt och det har berättats om idrott, musik, medicin, byhistoria och massor av annat.

Berättarkvällarna arrangeras i dag den första onsdagen i månaden och i höst blir det tre ganska olika berättelser.

Barbro Hietala Nordlund inleder i kväll. Den 2 oktober kommer Erik Dahlstedt som visar bilder och berättar från ”Det gamla Tuna”.

Den 6 november kommer Kick Arnberg och Margaretha Säterdal och berättar om Unga Örnar i historien och Unga Örnar i dag. Det kan nog bli en hel del minnen från 1980-talet, med den stora musikverksamheten som bland annat resulterade i skivinspelningar och framträdanden lång utanför Borlänge.

Hösten avslutas med Rädda Bilden-kommittén med Bo Andersson, Sören Nyström och Ola Lindbärg, som kommer till CTH den 4 december.

De ska då presentera den nya fotoboken om ”Borlänge på 50-talet”. Boken blir en rejäl satsning med uppemot 800 bilder som i de flesta fall aldrig publicerats tidigare.

Gruppen ska på berättarkvällen då presentera en del av innehållet i boken.

Per Eklund
per.eklund@@daladem.se