Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn med särskilda behov får inte tillräckligt stöd

SMEDJEBACKEN Ett brev har inkommit till kommunen från ett föräldrapar som anser att deras son inte får den hjälp han behöver i förskolan. Pojken har bedömts ha behov av en extra resursperson enligt Habiliteringen i Ludvika, men inte fått någon.

Föräldrarna som skriver brevet har en son som har behov extra stöd i förskolan, i form av en extra resursperson som kan hjälpa honom. Att pojken behöver en resursperson är Habiliteringen i Ludvikas bedömning. Den här extra hjälpen har dock uteblivit och rektorn har enligt föräldrarna sagt att det inte finns pengar till en extra resursperson åt pojken.

"Helt absurt"

Att brist på pengar skulle vara orsaken till att pojken inte får det stöd som specialister sagt att han behöver beskriver föräldrarna som "helt absurt". De skriver att lärartätheten är större i Smedjebackens kommun än i många andra kommuner och undrar om inte resurserna borde omfördelas så att de mest behövande barnen kan få det stöd de behöver.

Ärende under utredning

Då man inte fått ett svar man är nöjda med vare sig från rektorn eller chefen för barn- och utbildningsförvaltningen så vänder sig föräldrarna nu till kommunalrådet Leif Nilsson (S). Han fick brevet strax innan jul och har ännu inte haft möjlighet att sätta sig in ärendet.
- Men så mycket kan jag säga att jag har inte att göra den här bedömningen. Den måste göras av experter.
Att kommunen hänvisat till brist på pengar är dock felaktigt gjort, enligt kommunalrådet.
- Skolan har pengar, det handlar om en bedömning av insatser som ska göras av experter, säger Leif Nilsson (S).

KLARA ERIKSSON
0240-712 22
klara.eriksson@daladem.se