Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnens Vasalopp vid Biskopsnäset

Snö fanns tillräckligt, vita spåret var nydraget och skyltar markerade kontroller som Evertsberg, Risberg och Eldris när förskolan Biskopsnäset genomförde sitt Barnens Vasalopp.

– Loppet startade när Biskopsnäsets förskola öppnade 1986. Vi kallade det ”Näsloppet” under många är, men numera säger vi kort och gott Barnens Vasalopp, säger förskollärare Karin Wiik.

Erik Gabrielsson, 5 år, ställde sig frejdigt i spetsen för en lång rad unga skidlöpare, alla i åldern 3-5 år. Han svarade att han var väl förberedd - och satte sedan en fart som lämnade övriga bakom sig.
Under följande fem minuter släpptes 40-tal förskolebarn ut på 300-metersslingan med ”riktiga” vasaloppskontroller utmärkta. Vid bortre gaveln på förskolan stod småbarnen med personal och hejade och skramlade med koskällor.

Många föräldrar, far- och morföräldrar pulsade runt bredvid sina adepter. Överallt fotograferades det när barnen åkte, ramlade omkull, fick medalj av Monica Myhrman och slutligen kanelbulle och saft.
Måhändalade Barnens Vasalopp grunden till att någon blev biten av längdskidåkning.

Boo Ericsson
ludvika@daladem.se