Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa lösningen för Högskolan Dalarna?

Jag är en före detta elev på Högskolan Dalarna. När jag läser och hör att ledningen för Högskolan Dalarna vill flytta hela verksamheten från Borlänge till Falun, så undrar jag om detta är det allra bästa lösningen.

LÄS MER:
Debatt: Nej till flytt av hela högskolan Dalarnas verksamhet

Ta först en rejäl funderare på om det istället skulle vara en mycket bättre idé att flytta och samla all verksamhet till Borlänge, då Borlänge är navet i Dalarna. Genom att samla all verksamhet i Borlänge får Högskolan mycket bättre möjligheter att växa och samordna sina verksamheter mer effektivt.

Det blir lättare för människor i och utanför Dalarna att besöka och komma i kontakt med Högskolan Dalarna och deras verksamhet på ett snabbare och smidigare sätt, då Borlänge har mycket bra pendlings- och kommunikationsmöjligheter.

Allt detta och mycket mer kommer att göra Högskolan Dalarna till en mycket mera attraktiv Högskola för blivande studenter, samt att det skulle bli enklare för Högskolan Dalarna att kunna rekrytera kompetent personal som kan tänkas välja Högskolan Dalarna som sin arbetsplats.

Så tänk efter innan man väljer att fokusera allt på Falun, för Borlänge har precis lika mycket att erbjuda, om inte mycket mer.

Borlänge är en mycket lämpligare och mer attraktiv plats för Högskolan Dalarna att samla all sin verksamhet i. Det är bra för både Högskolan och Dalarna.

Magnus Lindh

Här finns fler texter angående eventuell flytt av Högskolan Dalarna från Borlänge till Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare