Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Bättre än vi trodde”

Grådö mejeri firade 60 år med att täcka av tre tavlor. Dessutom invigdes den nya bägarlinjen, en maskin som nu gör comeback på mejeriet.
– Vi är mycket nöjda, säger vd:n Staffan Eklöv.

På onsdagen firade Grådö mejeri 60 år. Eleverna från årskurs fem på Olympicaskolan hade bjudits in till mejeriet för att närvara vid firandet och invigningen av den nya bägarlinjen.
– Eleverna får dela in sig i grupper och gå en tipspromenad. Gruppen med flest rätt får trycka på knappen som startar bärarlinjen, berättar Marika Hjelm Siegwald, kommunikationschef Coop Inköp & Kategori samt Coop Logistik.

Det har gått drygt ett år sedan Coop tog över mejeriet och Grådö mejeri hissade egen flagg.
– Mejeriet har överträffat mina förväntningar, säger Magnus Johansson, vd för Coops inköpsorganisation Sikab.
– Jag tror inte att vi hade vågat hoppas på detta. Det har gått bättre än vi trodde, säger Marika Hjelm Siegwald.
Efter att eleverna hade gått klart tipspromenaden krävdes en utslagsfråga för att skilja två grupper åt och där var Lovisa Uggla, Elliot Hjertton och Dennis Lögdahl Blomqvist närmast med sin gissning. Staffan Eklöv visade hur de skulle trycka på knappen. Bägarlinjen startades och ett fyrfaldigt leve utbringades.
– Vi hade tidigare en bägarlinje på mejeriet, men den här är väsentligt bättre. Vi har kört ut bägarprodukter som gräddfil och crème fraîche under en projektperiod, men nu går detta in i mejeriets sortiment, säger Staffan Eklöv.

Efter invigningen avtäcktes även tre tavlor som mejeriet fick i 60-årspresent.
– Vi sätter upp dem i korridoren där större delen av personalen passerar när de kommer till jobbet, säger Staffan Eklöv, som fick hjälp av Magnus Johansson och Kjell Moström med att avtäcka tavlorna.
Kjell Moström är den i personalen som har jobbat på Grådö mejeri längst.
– Jag föddes nio månader efter att mejeriet invigdes, så vi är nästan jämnagamla, säger han.

Pär Sönnert/DT