Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beat Funktion stadigt kvar på funk-tronen

Beat Funktion brukar inte sätta det vokala särskilt högt, men på sextettens sjätte album hörs hela åtta sångsolister som framför varsin låt.

En sak är som vanligt: Det svänger alldeles otroligt om Beat Funktion när bandet kör sin disko-jazz. Det här är både konsertmusik och dansmusik.

I Beat Funktion ingår Daniel Lantz, bandets kompositör och keyboardist, Hedemorasonen Karl Olandersson, trumpet, Olle Thunström, tenorsax, Johan Öijen, elgitarr, Pal Johnson, elbas och Jon Eriksson, trummor. Extra för skivan är Ola Bothzén, percussion, gospelkören Afro, Folke Lantz, cowbell med mera, Lina Söderholtz Florén, violin, Åsa Harald, violin, Tomas Ebrelius, viola och Emeli Jeremias, violoncell.

Sjunger gör Viktoria Tolstoy, Alicia Olatuja, Adée, Claes Janson, Damon Elliott, Jasmine Kara, Matilda Gratte och Deodato Siquir. Det är svenska och internationella artister och det är sångare/sångerskor med lite olika bakgrund och erfarenhet. Claes Janson har alltid varit med och Matilda Gratte slog igenom i Idol 2014.

Visst blir det lite annorlunda med så mycket sång och med stråkar, men jag tycker att det tar bort lite av bandets själ. Den ständigt rytmiskt pumpande musik som är Beat Funktions grej på musikscenen finns kvar, men försvinner ibland lite för mycket.

Man får dock mycket på skivan, det är lite extra allt med 77 minuters speltid och den längsta låten är drygt 13 minuter vilket lär räcka för att de flesta ska kunna dansa sig trötta, för det är svårt att sitta still när Beat Funktion drar på.

Musikerna är som vanligt i form. Det är rent och klart och det är samspelt och även om jag har lite invändningar så överväger det positiva. Beat Funktion har gjort det igen och håller sig stadigt kvar på funk-tronen.