Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragare sålde samma telefon – fem gånger

När 37-åringen betalat för sin telefon utan att få någon registrerade han en ny adress och beställde den igen - av samma säljare. Denne kom med samma förslag, varpå 36-polisanmälde honom.

Nu döms den 28-årige falubon för fem fall av bedrägeri och bedrägligt beteende.

Annons

Väl avslöjad erkände 28-åringen att han aldrig skickat någon telefon till sina kunder och heller aldrig tänkt göra det. Domen blir villkorlig i kombination med 80 dagsböter. Han ska dessutom betala sina offer mellan 800 och 1 200 kronor i skadestånd.

Bedrägerierna genomfördes 15, 16, 17, 20 och 23 november och gick alla till på samma sätt. Köparna svarade på annonser på Blocket.se, uppmanades skicka pengar och lovade få telefonen skickad till sig.
Köparna hör hemma i orter från Umeå i norr till Söderköping i söder.

Eftersom 36-åringen som avslöjade honom betalat 1 200 kronor bedöms det fallet som bedrägeri medan de andra, som rört mindre summor, rubriceras som bedrägligt beteende.
28-åringen har bara lagförts för trafikförseelser innan han gav sig in på nätbedrägeri.

Gubb Jan Stigson