Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragarens motiv: "Ville ha extra lyx i vardagen"

Han sitter häktad för hot, vapenbrott och hantering av explosiva varor. Under tiden i häkte har nu den häktade 37-åringen åtalats också för sex bedrägerier. Han erkänner utan vidare och säger att det var hans försörjning: "Ville ha lite extra lyx i vardagen..."

36-åringen greps vid 18-tiden på annandagen sedan han uppträtt hotfullt och våldsamt i en lägenhet i Falun. För detta sitter han sedan dess häktad för skadegörelse och olaga hot. Efter gripandet gjordes husrannsakan i hans hem och lokaler han disponerar i Borlänge vilket lett till fynd av vapen och explosiva varor. Varför han är häktad också för vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Dessutom har mannen under tiden i häkte börjat avtjäna ett fängelsestraff han dömdes till i oktober sedan han misskött skyddstillsyn med samhällstjänst för en serie bedrägerier han begick kring årsskiftet 2014-15. Han fälldes då för totalt 17 bedrägerier sedan han bjudit ut varor till försäljning över Blocket. Vilket är precis vad han åtalats för igen, nu i en serie som hittills omfattar sex brott.

Alla bedrägerier har gått till på samma sätt och har varit dömda att misslyckas så tillvida att 37-åringen var dömd att åka fast. Vilket han också säger sig ha varit väl medveten om.

– Jag går på socialbidrag, pengarna räcker inte så bedrägerierna har gett lite extra till hushållet. jagvet att jag åker fast men jag har inte kunnat låta bli. Det har gett mig lite extra lyx i vardagen, säger 37-åringen i förhören.

Upplägget har varit synnerligen enkelt. 37-åringen har publicerat bild på och fakta om för det mesta en iPhone eller något liknande. Han har gjort upp med köpare, fått sin pengar och aldrig haft en tanke på att leverar något. Han har inte ens ägt vad han bjudit ut. I några fall ha han fortsatt korresponera med oroliga, bevsikna och till slut hotfulla köpare. Till en köpare säger han sig ha legat på sjukhus men har spårat sin sändning till Nyköping. Ett rent påhitt.

Allt eftersom förhören fortsätter blir 37-åringen allt mer korthuggen i svaren. Det har gått till i det här fallet som han sagt om de andra brotten i de tidigare förhören. Ja, han erkänner. Ja, har är beredd att ersätta sina offer

Häktningstiden går ut torsdagen den 26 januari.

Läs även: "Vi har förstört flera objekt"

Läs även: Skarpa sprängämnen i fyndet vid Kaplansgatan