Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benny Astor ny VD för golfklubben

Benny Astor är ny klubbchef och VD för Gagnefs Golfklubb sedan i måndags. Hans uppdrag den närmaste tiden är att arbeta fram en femårsvision för klubben.

– Jag vill göra Gagnefs Golfklubb till den mest kända dalaklubben utanför Dalarna, det är min egen lilla vision, säger Benny Astor.

Benny Astor har många projekt i ryggen och beskriver sig som en ”arrangemangskille”.
– Jag fick nog jobbet på mycket av det jag har gjort tidigare. Jag har i en 20 till 30 år byggt upp varumärken och firmor, säger Benny Astor.

Han har startat och drivit flera egna företag: Astor AB, Bolanche, Resman, S2 för att nämna några. Han var marknadsansvarig mellan 2005 och 2010 samt ordförande i IK Brage 2007. Dessutom spelar han i bandet Apopocalyps samt underhållarna Tre och Halv Män.

Golfen i Sverige befinner sig i ett nytt skede då 80- och 90-talets boom är över. Gagnefs Golfklubb har tagit sig ur ekonomiska svårigheter och har nu en ekonomi i fas.
– Gagnefbanan är en fin bana men lite bortglömd, som en väl bevarad hemlighet. Det finns jättemycket att utveckla. Jag tror klubben har nått en ribba och vill utvecklas. Vilket var väl därför jag fick jobbet.

Benny vill avmystifiera golfen. Göra den folkligare. Han tycker att det är en bra sport att spela ihop med sin partner.
Han har tidigare arrangerat företagsgolfdagar men har inte jobbat inom golfvärlden på det vis han kommer göra nu.
– Det som är roligt med golfbanor är att man kan mäta antal medlemmar, sponsorer och greenfeespelare. Går det bra så syns det. Går det dåligt så syns det också så då vet man om gör något fel, säger Benny Astor.
Andra nyheter är att Lis Holst fortsätter vara krögare i restaurangen och Christer Johansson blir ny kock.

Seth Jansson