Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benny kommer med sång och musik

Benny Olsson och hans sambo Kerstin Jansson brukar vara ute och spela på fester och föreningsmöten.
Nu ville Benny förnya sig med hembesök hos ensamma, sjuka och gamla människor. Därför satte han in en liten annons i DD om Trubadur för hembesök.

Hittills är det bara en person från Gustafs hört av sig. De var ett gäng killar som ville att han skulle komma dit och sjunga på en träff.
Benny har en idé om att åka ut och sjunga för ensamma, sjuka och gamla människor. Många sitter hemma och kanske inte har så stort umgänge med andra. Därför skulle han komma in med sång och musik i deras tillvaro.
- Jag har gjort flera egna visor och har nu även mycket fritid, säger han.
Många äldre har kanske även svårt med dagens musikutbud av pop, hårdrock eller annan "konstig" musik. Här skulle det handla om visor, schlager och country i första hand.
- De får lyssna eller sjunga med, säger han om konceptet.
Benny började som trummis i ett band i Arvika på 1960-talet och fortsatte in i dansmusiken. Det har även blivit ett steg till in i folkmusiken och fiolspelande.
- Jag är socialarbetare, säger han och berättar att han arbetat med barn och utvecklingsstörda. Just nu arbetar han som kontaktperson och som personlig assistent. Därför känner han starkt för att sprida med sig av sången och musiken.
Kerstin Jansson har också sysslat med musik sedan unga dagar. Hon sjöng med i Forssa Ängskören och spelar nu keyboard och kompar när hon och Benny Olsson är ute och musikunderhåller.
- När Kerstin och jag är ute och spelar blir det mycket countrymusik, säger Benny.
Om han nu åker ut till gamla och ensamma blir musikvalet den som lyssnaren väljer och då blir det ofta Dan Andersson. Nu har Benny gjort flera egna låtar som han kan framföra.
Benny och Kerstin bor i Borlänge efter Tolvmilavägen. Det är bara att höra av sig om någon önskar levande musik.
ROLAND ENGVALL