Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bernhard Brcic till division 4-klubb

Husby AIK har löst tränar­frågan internt de ­senaste säsongerna.
Så blir det inte nästa år. Direkt efter ­säsongens sista match presenterades en ny tränare – Bernhard ­Brcic.

Annons

– Det känns väldigt bra att ha allt klart så här tidigt, säger sportchefen Fredrik Anger.
Förre Bragespelaren och Dalkurdtränaren Bernhard Brcic inledde säsongen som tränare för Torsångs IF i division 5. Laget drabbades dock av spelarbrist och tvingades dra sig ur i våras.

Det kommer inte att ­hända i Husby.
– Spelarna blev väldigt glada när vi avslöjade nyheten och i dagsläget ser det ut som att alla fortsätter nästa år, säger Anger.
Brcic är också nöjd:
– Husby har frågat mig i flera år och nu känns det verkligen som att det är rätt läge för både mig och klubben. Det här är på alla sätt och vis positivt, säger Brcic.

Årets säsong var tung för Husby och laget slutade nia med 22 poäng.
– Jag vill göra Husby till ett spelande lag. Samtidigt får jag inte vara för naiv, det kan naturligtvis vara bättre att lyfta längre bollar emellanåt också, säger Brcic, som inte är främmande för att stanna i Husby i flera år.
– Vi har skrivit ett ettårskontrakt, men för mig känns det som att det är dags för kontinuitet efter ett år i Dala-Järna och drygt ett år i Torsång.

Stefan Ericson/DT