Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besökstimmar minskade på idrottsanläggningar

Idrottsanläggningarna i Hedemora utnyttjas inte i den mängd man planerat. Det konstaterar man efter att nyttjandetimmarna visar en betydligt lägre siffra än den man siade om för ett år sedan.

Annons

Idag finns inga konkreta siffror klara för 2012. Målen i kultur- och fritidsförvaltningen är dock klara; barn och ungdomar prioriteras inom kultur-, fritids- och turistaktivitet.
Man har även behandlat ett medborgarförslag där önskemål angående en BMX-hall, en ny ishall och en parkour-park. det är barn och ungdomar som inkommit med dessa önskemål.
Strax efter det att medborgarförslaget inkom tillsattes ett ungdomsting där elevråd och gymnasieråd gavs möjligheter att tillsammans med politiker och tjänstemän diskutera aktuella frågor omkring bland annat nämndens verksamhetsområden.

Vad gäller Vasahallen och Vasaliden så ser kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna-Karin Dahl (S) att dessa anläggningar inte har utnyttjats i den grad man från början siade om.
– Årskullarna med barn- och ungdomar blir och beräknas sjunka, och det är märkbart i de här verksamheterna, säger Dahl.
Vasaliden har genomgått en renovering och man planerar att återigen öppna den verksamheten och att planen ska vara spelklar i mars. Man flyttar med andra ord fram öppnandet en dryg månad.
De båda anläggningarna, Vasahallen och Vasaliden, används mycket mindre än planerat och nu frågar politikerna i kommunen varför.
– Det kan hända att vi inte räknar på samma sätt. Vi ska sammanställa underlaget på nytt och återkomma i februari, säger Dahl.
Nyttjandetimmarna på Vasaliden för 2012 har inte uppfyllts. Målet var att arenan skulle utnyttjas med 1 280 timmar. I facit står att det endast utnyttjades till 810 timmar.
Man har även besiktigat planen efter Nordisk standard och funnit att den är i mycket gott skick och förvaltningen inväntar idag den fullständiga rapporten från besiktningen.

Vid en avstämning gjorde den 9 januari i år fanns 206 500 kronor tillgängliga för marknadsföring av Vasaliden via sponsorpengar. Eftersom man idag inte har alla uppgifter så finns inga uppgifter angående hyresintäkter för arenan och man fördelar kostnaderna och intäkterna med anledning av variationerna av årstiderna.
Christian
Larsen
christian.larsen
@daladem.se

Antal bad- och gymbesök i Vasahallen
2010: 87 348. 2011: 82 836. 2012: 86 150

Antal nyttjandetimmar på Vasaliden
2010: -. 2011: 1 178. 2012: 1 280. Utfall 2012: 810
Verksamhetsfakta