Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvärlig flaskhals i fokus

– Från Trafikverkets sida känner vi att det är viktigt att tunnelproblematiken vid Spendrups blir löst så fort som möjligt.

Den kommentaren ger Johanna Ingre, samhällsplanerare på Trafikverket, apropå den process som nu pågår för att hitta lösningar för den flaskhals som vägporten utgör.

I två träffar har den minst sagt besvärliga trafiksituationen i korsningen mellan riksväg 50 och Björnhyttevägen i Grängesberg diskuterats av representanter för i stort sett alla som på något sätt är berörda.

Den tredje och sista sittningen skulle egentligen ha varit på tisdagen men är framflyttad till den 3 december.

– Vi har valt att göra så för att vi tillsammans med kommunen ska hinna diskutera de förslag till lösningar som kommit fram hittills, upplyser Johanna Ingre.

Det har efter de två mötena formulerats en lista på förslag och önskemål som nu hanteras vidare.

– Både små och stora åtgärder har föreslagits, allt från att höja trottoarkanten till en ny tunnel. Flyttning av busshållplatser, signalreglering för räddningstjänsten och en särskild tunnel för gångtrafikanter är andra förslag, förklarar Ingre.

Hon konstaterar att det är ett stort projekt att göra något åt tunneln även om hon ser det som nödvändigt.

– Det är som att bygga om en järnvägsbro. Är det tekniskt möjligt?

Därutöver finns problematiken med genomfarten på riksväg 50 och den täta långtradartrafiken på den väg som leder fram till Spendrups nya lager.

Torbjörn Svensson
torbjorn.svensson@dt.se