Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betnér skojar på ny klubb

Magnus Betnér är komikern som hyllas av många, men som även retat många. Han får utstå hot varje vecka, men känner sig aldrig rädd.– De som eventuellt skulle göra nåt mot mig skulle förmodligen inte skicka mail först.

Magnus har genom åren gjort sig känd för att göra en del kontroversiella uttalanden, som har upprört människor. När jag försöker få tag i honom för den här intervjun upptäcker jag att han har sitt telefonnummer utskrivet helt öppet på sin hemsida, något som är ovanligt för artister av hans rang.

– Jag har alltid haft det, jag ser ingen anledning till att inte ha det.

Är det många som du inte känner som ringer och är dryga?

– Ja det är ganska många, men jag stänger av telefonen när jag inte orkar svara.

Dock är det inte på telefon som de flesta hoten kommer när folk är förbannade på honom.

– Nej, ska man undgå kritik måste man stänga av internet. Hat-kommentarerna brukar öka i samband med det är fredag eller lördagskvall, det är då folk skickar. Men nu har det varit lugnt ganska länge faktiskt. Det kommer väl nåt varje vecka, men inget allvarligt, jag kanske måste skärpa mig, säger Magnus.

I helgen är han premiärgäst när Liljan i Borlänge startar ny stand up-klubb. Premiärkvällen såldes ut snabbt och man satte in två extraföreställningar.

– Det är ett litet ställe, så det ska väl bli fullt, speciellt eftersom jag är i Dalarna ganska sällan. Kul att vi kunde få till två föreställningar till.

Kommer du bjuda på nytt material eller gamla godingar?

– Det kan komma nåt gammalt, men jag försöker alltid jobba fram nytt material. Det är inte så svårt att hitta nytt material, det händer ju grejer hela tiden.

Hur mycket improvisation blir det under en föreställning?

– Kan bli ganska mycket. Jag brukar försöka improvisera fram nåt nytt varje kväll, testa mig fram. Det är oftast så jag hittar material till mina shower, jag sitter sällan hemma och skriver. Det är väl en kombination av att jag är lat och att det är lättare att hitta på nåt när man är tvungen.

I höst är Betnér aktuell med en turné tillsammans med Soran Ismail, under namnet "En skam för Sverige". Den 11-12 oktober kommer de till Falun.

Jonas Stentäpp
heavy@daladem.se