Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Bevisbördan är hos dem”

– De som är ute och härjar underkänner kommunens kompetens och en oberoende firmas granskning, sa kommunalråd Sofia Jarl (C) om de som ifrågasätter rivningen av Gagnefsgården under fredagens företagarfrukost.

Hon anser vidare att huvudförslaget ligger fast.
– Vi ska inte ha ett gammalt hus som vi klämmer in en verksamhet i utan en verksamhet som har en byggnad som passar den, säger Sofia Jarl.
Sofia Jarl berättar att kommunen har tittat på Gagnefsgården ur alla vinklar. Den kan inte rymma mer än 24 demensplatser och saknar hygienutrymmen som krävs. Med kommunens förslag så ökar personaltätheten och tjänstgöringsgraden.
Hon menar också på att med Granholms förslag så blir det två organisationer eftersom det ska vara demensplatser i Tjärnsjögården.
De ledamöter som jag har träffat hade inte alls uppfattningen att Granholms förslag skulle vara klart?
– Vårt förslag kostar 100 miljoner och Granholms 104 miljoner utifrån Göran Kihlström på Structors beräkningar. Han är VD på en av våra mest välrenommerade projektbyråer. Om man inte tror på honom är det en sak, men jag ser inte någon anledning att inte göra det. Jag tror att han är väl kompetent att göra den här uträkningen och att vår kommunorganisation också är det.

Hon säger vidare att skrivelsegruppen ska få ett skriftligt svar på sin skrivelse.
– Det som de ville med skrivelsen var att om det andra förslaget var mer fördelaktigt så skulle fullmäktige ompröva beslutet. Men jag ser inte att det har framkommit något som säger att det är så.
Enligt de jag talat med så ska den arbetsgrupp som har satts ihop även titta på Granholms förslag?
– Om de vill fortsätta diskutera det, kan jag förstå det. För min del tycker jag att det finns ingen anledning att ändra på det ställningstagande som finns idag. Det finns inget som säger att det andra förslaget skulle vara bättre för verksamheten eller ekonomin. Bevisbördan ligger fortfarande på dem.


Seth Jansson