Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bibic blir lagkamrat med sin lillebror

I går blev det klart att backen Alen Bibic, 21, stannar i Leksand i ytterligare två säsonger. Han får dessutom sällskap av lillebror Almen, 19, som skrivit på för lika många säsonger.

– Att få spela i Sveriges finaste klubb och att få göra det med brorsan... det finns inget finare, säger fansens favorit – Alen Bibic.

Storebror Alen Bibic debuterade i a-laget säsongen 2010/2011 och har sedan dess gjort över 100 matcher i Leksandströjan.
Förra säsongen noterades han för sex assist på 51 matcher i grundserien, och i år har det blivit ett mål och två assist så här långt.
Plus 107 utvisningsminuter...
– Jag är en spelare som försöker spela hockey... men som gillar att smälla på lite också, säger Bibic och utvecklar det hela:
– Ja, men man måste ju bjuda på lite show också. Publiken är ju inte bara där för att se på hockey.
Lillebror Almen Bibic är assisterande lagkapten i klubbens J20-lag, och har hittills noterats för två mål och fyra assist på 26 matcher.
Samt 55 utvisningsminuter.
– Vi är ganska lika som spelare, menar Alen.
– Eftersom vi har varit stora sen vi var små har det väl blivit så att vi mest har koncentrerat oss på defensiven, men vi jobbar båda två med att utveckla offensiven också.

Sportchefen Tommy Salo beskriver ”the Bibic brothers” på lek-sandsif.se:
– Bröderna Bibic är två hårt jobbande backar som är jobbiga att möta. De har Leksands IF som moder-klubb och blöder blåvitt. Två killar som smäller på och är inte rädda för någon avsett vilket namn det står på ryggen. De utvecklas hela tiden och blir bättre och bättre.
Är lillebror Bibic tänkt som en ren a-lagsspelare eller en som får matcha även i J20?
– Det är helt upp till honom själv, svarar Salo.
Återstår att se hur många Bibic-bröder som finns på isen i kväll när Leksand ställs mot Karl-skoga borta i den näst sista omgången.

Ett Karlskoga som inför matchen ligger fyra, men som säkerligen kommer att göra allt för att återta direktplatsen till kvalserien från Västerås.
– Det blir en tuff match, men vi har två raka förluster nu (Västerås och Örebro) som vi verkligen vill komma tillbaka från. Vi har varit lite för bekväma på sistone och det är inte det spelet som gjort oss framgångsrika den här säsongen. Vi måste in och göra grovjobbet nu och skaffa oss lite goda vanor inför kvalet, säger Alen Bibic, som gärna blickar lite längre fram redan nu:
– Det har varit en rolig säsong hittills, men jag skulle tro att vi har det roligaste kvar.

Elin Broman