Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil och förare hamnade i vattnet

En förare vars fötter fastnade i pedalerna hade änglavakt när bilen åkte ned i vattnet.
Vid räddningstjänstens ankomst hade privatpersoner lyckats få upp mannen och bilen med hjälp av en båt.

Larmet om att en bil hamnat i vattnet i Stora Lövsjön vid Turbo söder om Vikmanshyttan inkom till SOS Alarm klockan 16.06 på onsdagen. Då befann sig bilens front under vattenytan.
Den manlige föraren var på väg hem från en fisketur när han satte sig i bilen och på något sätt fastnade med fötterna i bilpedalerna och tappade kontrollen över sitt fordon.

– Det var en ren olyckshändelse. Bilen åkte rakt ned i vattnet, då det är väldigt brant där, säger Hasse Bong, insatsledare vid räddningstjänsten i södra Dalarna.
En stor räddningsinsats inleddes när sex brandmän, två ambulanser, polis­patrull och räddningsdykare från Falun ryckte ut.
Vid ankomst till olycksplatsen kunde räddningsstyrkorna konstatera att privatpersoner som bevittnat händelsen lyckats få ut mannen och med hjälp av en båt bogsera upp bilen.
– Det är så pass grunt där att de kunde komma fram. Två eller tre personer hade gett sig ut.

– Det blev ett stort räddningspådrag som kunde blåsas av ganska snabbt. Vår insats behövdes aldrig, säger Hasse Bong.
Klockan 16.45 meddelades att mannen var uppe på land.
Räddningsdykarna som ännu inte hunnit till platsen kunde vända tillbaka.
Bilföraren fick inga fysiska skador i samband med olyckan.
– Men han chockades naturligtvis och blev omhändertagen av ambulanspersonalen. Han hade riktig änglavakt, säger Hasse Bong.

Nina Blazevic/DT
Olle Liljeblad/DT