Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilar

I en värld med levande bilar i stället för människor befinner sig raceresset Blixten McQueen, på väg till sitt livs tävling i Kalifornien. Dessvärre kör han vilse, och hamnar i byhålan Kylarköping. När Blixten brakar in i staden råkar han sprätta upp hela huvudgatan, och döms att laga vägen innan han får åka vidare till tävlingen. På plats i den sömniga tillvaron förvandlas Blixten från fåfäng rallyegoist till en varm och omtänksam rattmuff.
Det mest slående med Bilar är animeringen. Pixar är helt enkelt bäst i världen, och varvar sina konkurrenter gång på gång. Man förlorar sig i de vansinnigt snygga detaljerna, med neonljus som speglas i lacken, damm och grus som yr, och stänkande vattenkaskader.
Tyvärr känns det ofta som att skaparna denna gång glömt bort att berätta en bra historia. Pixar koncentrerar sig mer på att visa hur naturtroget de kan levandegöra bilar och natur. Det är också glest med deras särpräglade referenshumor, och knappast heller barnvänligt.