Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilda: ”Upplägget finns inte kvar”

Annons

Söderhamn
Regionchef John Staffas, Söderhamn, för Bilda GävleDala tycker polisanmälan är jättetråkig. – Men gjort kan inte göras ogjort, säger han.

Han hävdar att det handlar om olika tolkningar av vad som är bidragsberättigad folkbildningsverksamhet. När Bilda GävleDala fick klart för sig i oktober att Folkbildningsrådet inte godkände upplägget med ”kulturprogram”, där Bilda använt sig av anställda inom vården på deras av kommunerna betalda arbetstid, så upphörde man med detta.

- Upplägget finns inte kvar, det är avslutat sedan i oktober. Och detta gäller Bilda i hela riket, säger John Staffas och tillägger att Ludvika tittat sju år retroaktivt i sina återkrav har med reglerna att göra.

Han tror inte alla kommuner kommer grotta bakåt i bidrag till Bildas ”kulturprogram”. Därför tror han inte det blir någon ”miljon-affär” för studieförbundet. Han jämför med situationer typ: ”en bibliotekarie som på sin arbetstid förbereder ett författarbesök” utan att förklara vilket studieförbund som skulle komma på tanken att söka bidrag för bibliotekariens förberedelse.

– 286 000 kronor ska vi betala tillbaks till Ludvika, det är redan beslutat. Har vi gjort ett fel ska vi rätta till det, som han säger.

Boo Ericsson