Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilda: ”Upplägget finns inte kvar”

Söderhamn
Regionchef John Staffas, Söderhamn, för Bilda GävleDala tycker polisanmälan är jättetråkig. – Men gjort kan inte göras ogjort, säger han.

Han hävdar att det handlar om olika tolkningar av vad som är bidragsberättigad folkbildningsverksamhet. När Bilda GävleDala fick klart för sig i oktober att Folkbildningsrådet inte godkände upplägget med ”kulturprogram”, där Bilda använt sig av anställda inom vården på deras av kommunerna betalda arbetstid, så upphörde man med detta.

- Upplägget finns inte kvar, det är avslutat sedan i oktober. Och detta gäller Bilda i hela riket, säger John Staffas och tillägger att Ludvika tittat sju år retroaktivt i sina återkrav har med reglerna att göra.

Han tror inte alla kommuner kommer grotta bakåt i bidrag till Bildas ”kulturprogram”. Därför tror han inte det blir någon ”miljon-affär” för studieförbundet. Han jämför med situationer typ: ”en bibliotekarie som på sin arbetstid förbereder ett författarbesök” utan att förklara vilket studieförbund som skulle komma på tanken att söka bidrag för bibliotekariens förberedelse.

– 286 000 kronor ska vi betala tillbaks till Ludvika, det är redan beslutat. Har vi gjort ett fel ska vi rätta till det, som han säger.

Boo Ericsson