Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilförare satt fastklämd i två dygn

Strax före ett, natten till tisdagen, larmades räddningstjänst och ambulans till en singelolycka på riksväg 50 vid Svabensverk utanför Enviken.

Enligt polisen var det en man, född 1948 från Arbrå, som man hittat efter att anhöriga på måndagskvällen anmält honom försvunnen sedan strax före midnatt på lördagen.

Polisen pejlade mannens mobiltelefon till ett område kring Svabensverk så patruller skickades till området för att söka. Även patrull från Dalarna var på väg för att hjälpa till med sökandet.
Då det varit mycket dimmigt i området under lördagen, så befarades att mannen eventuellt hade kört av riksväg 50. Så patrullerna körde efter vägen i aktuellt pejlingsområde och sökte i skogen utefter vägbanan.

Cirka 4 kilometer norr om Svabensverk fick en patrull syn på en liten del av bilen, cirka 30-40 meter in i skogen från vägbanan.
Mannen som har suttit fastklämd i två dygn var vid liv men svårt medtagen.
Räddningstjänsten tog ur mannen ur bilen och han fördes sedan med ambulans till Akuten i Falun för vård.