Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billigare bredband hos Falu Stadsnät

Vi har alltid lyft fram de ekonomiska fördelarna med att ansluta sig till Falu Stadsnät och vi är därför mycket glada att myndigheten Svenska Post- och telestyrelsen (PTS) senaste undersökning också visar det, säger Per Dahlberg Falu Energi & Vatten.

PTS undersökning visar att de finns pengar att tjäna för den som kan köpa bredbandsuppkoppling via ett öppet stadsnät.
Enligt rapporten ligger priserna i ett stadsnät 20-30 procent under vad de stora bredbandsoperatörerna har i sina rikstäckande erbjudanden.

– Den tuffa konkurrensen mellan tjänsteleverantörerna i ett öppet nät ger lägre priser helt enkelt, säger Per Dahlberg som ansvarar för verksamheten.
I Falu kommun använder idag cirka 3 500 kunder Falu Stadsnät, men det finns möjlighet för fler kunder att ansluta sig redan imorgon.
– Vi har möjlighet att ansluta ytterligare 2 000 fastigheter till det redan utbyggda fibernätet. Dessa fastigheter har redan kabel nergrävd fram till huset, in i lägenheten eller tomtgränsen vilket gör det möjligt att ansluta sig till fibernätet, säger Per och fortsätter:

– Vissa fastighetsägare är medvetna om möjligheten, men det finns säkert de som inte räknat ekonomiskt på det. För villakunden är det viktigt att se investeringen i ett längre perspektiv. På fyra år har installationskostnaden tjänats in med hjälp av billigare tjänster.
Hyresgäster och bostadsrättsägare som bor i lägenheter med anslutning till Falu Stadsnät har inga kostnader för att välja tjänster i stadsnätet.
– För att få billigare bredband behöver de enbart välja tjänsteleverantör i vårt öppna stadsnät, säger Per Dahlberg.
Målet är att år 2020 ska 90 procent av kommunens hushåll och företag ha tillgång till minst 100 megabit per sekund och det projekteras hela tiden för nya områden.

Under 2013 kommer Falu Stadsnät att fortsätta utbyggnaden av fibernätet både genom att ansluta bostadsrättsföreningar, hyreshus och villaområden i Falun.
Även projekt för att ansluta byar i Falu kommun pågår där möjlighet finns att söka bidrag från Länsstyrelsen.