Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bitarna faller på plats i nya Falu BS

Nya Falu BS andas optimism inför föreningens första säsong.
– Det har pågått ett intensivt arbete sedan konkursen i våras och än återstår mycket att göra, men bitarna faller på plats varje dag, säger klubbens interimsordförande Annika Stålberg.

Annika Stålberg är till vardags förvaltningschef på Kopparstaden i Falun och blev den som tillsammans med en helt ny styrelse bildade Falu Bandysällskap, i stället för konkursade Falu Bollsällskap.
– Vi kände att Falu BS alltid haft en bra ungdomsverksamhet och vi ville inte lägga ner bandyn i Falun, där det alltid funnits ett genuint bandyintresse. Men speciellt för våra ungdomars skull kände vi att vi var tvungna att starta något nytt med sikte på framtiden, säger Annika Stålberg.
– Men några stora risker kommer vi inte att ta, utan vi kommer att bygga på lång sikt och satsa på våra egna spelare i stället för att köpa in utifrån.

Tidigare var Falu BS uppdelat i en A- och en U-sektion, men nu är det en förening, en styrelse och en ekonomi. U-lagsverksamheten kommer i framtiden att vara närmare kopplat till A-laget.
– Flera av spelarna kommer i vinter att kombinera U20- med A-lagsspel och får då en mjukare övergång till A-laget, säger lagkaptenen Emanuel Sundqvist, som är tillbaka efter något års spel i Rättvik.
”Manne” kommer att bli en rutinerad mentor för de unga spelarna i laget.
– Jag tycker redan nu att vi håller hög division 1-klass, det visade vi inte minst i första träningsmatchen i lördags när vi slog allsvenska nykomlingen Härnösand med 5–2. Det är vår ambition att vara med och slåss om seriesegern.

Falu BS har också en rutinerad herre som tränare. Johan Kruse har spelat i ett flertal elitföreningar och byggt på sig kunskap från några av landets bästa tränare.
– Det är ett väldigt ungt lag och en ung förening och både Johan (Hedberg assisterande tränare, reds anm) och jag ser bandy på ett liknande sätt och vi tycker det ska bli spännande att vara med på tåget in i framtiden, säger Johan Kruse.
– Vi har väldigt höga ambitioner och ibland får man backa tillbaka när det gått lite för fort. Men det är viktigt att inte hoppa över något steg, utan det får ta den tid det tar. Sedan hoppas jag ju att kunna ta russinen ur kakan från min spelarkarriär och välja bort bitar som inte varit bra hos vissa tränare.

Den 29 september har nya Falu BS årsmöte och den interimsstyrelse som är tillsatt fram till årsmötet har alla lovat att ställa upp som ordinarie.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se