Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BK Visenten har fått 48 000 kronor från Idrottslyftet

Boxningsklubben Visenten har fått 48 000 kronor från Idrottslyftet för att låta samtliga elever i årskurs 7 på Åvestadalsskolan prova boxning. 120 elever är det som under en tre veckors period nu får känna hur det är att slå både jabbar och krokar. Men också känna på den träning som boxningen kräver.

Catharina Jonsson från Dalarnas Idrottsförbund besökte under tisdagen boxningsklubbens lokal i Krylbo och hon sa att Idrottslyftet har som uppgift att öppna dörrarna till idrotten för barn och ungdomar.
Och man delar ut 2,4 miljoner kronor per år till mellan 70 och 80 olika projekt i Dalarna. Och där BK Visenten nu fått medel för andra året.
Eleverna från Åvestadalsskolans årskurs 7 kommer att delas in i grupper och där varje grupp vid tre tillfällen får prova boxning.
BK Visenten ställer upp med ledare, lokaler och utrustning till ungdomarna.
Sören Engström, från BK Visenten, berättar att man för de pengar man fått kunnat köpa in nytt material till klubben, bland annat boxningshandskar och träningsmattor.

”Bästa träningen”

- Amatörboxning är säkert, man har riktiga skydd och domarna är stenhårda, säger han.
Han berättar vidare att eleverna nu kommer att prova på att boxas mot säckar men även mot varandra.
Men det handlar inte om att de ska träffa varandra med slag utan att markera slag mot den andres handskar.
- Boxningen är den bästa träningen, säger han vidare och konstaterar att den erbjuder en allsidig träning.
Conny Kempe, idrottslärare på Åvestadalsskolan, ger uttryck för att det är underbart om det går att hitta en aktiviteter för ungdomarna som är annat än dataspel.
Att målgruppen är eleverna i årskurs 7 menar han känns väldigt rätt.
Även förra året genomförde Åvestadalsskolan och BK Visenten samma projekt.
Två av de elever som då deltog har nu gått vidare och valt att fortsätta träna boxning.
Conny Kempe säger också att han har en förhoppning att kunna få fortsätta denna satsning även nästa år, och då låta de elever som i år deltar få delta en gång till och samtidigt även låta nästa års sjundeklassare testa boxning.
MIKAEL ERIKSSON