Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera narkotikapåverkade haffade av polis

Ludvikapolisen gjorde under tisdagen flera ingripanden där narkotika är den gemensamma nämnaren.

Annons

I centrala Ludvika stoppades en personbil , där en manlig passagerare i baksätet uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan.

Mannen, som är i 50-års åldern och hemmahörande i Göteborg, rapporterades därmed som misstänkt för eget bruk av narkotika.

Och strax före klockan 11.00 haffades en vinglig man i samma ålder vid busshållplatsen invid Vasatorget i centrala Smedjebacken. Även han uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan.

I samband med en husrannsakan i mannens bostad hittades en cigarett innehållande marijuana.

Under tisdagskvällen strax före 21.00 stoppade polisen en 26-årig kvinna i sällskap med en man i 35-års åldern på Malmgatan i Smedjebacken. Båda var påverkade av narkotika.

Kvinnan rapporterades för eget bruk av narkotika och mannen för innehav.

Ludvikapolisens utredningschef Pär Israelsson är medveten om att den här typen av ingripanden kan uppfattas som betydelselösa och de inte påverkar användningen av droger.

– Men rapporteringen har stor betydelse i den meningen att droger också drar med sig annan brottslighet, som inbrott och stölder.

– På det här sättet kartläggs brottsligheten. Ibland får vi på det här sättet vetskap om kriminellt belastade personer som bytit bostadsort.

Mer läsning

Annons