Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lån och gåvor rädda driften på Carl Larsson-gården

Efter värsta chocken konstaterar nu ledningen för Carl larson-gården att driften kan fortsätta. Redan under första veckan skänktes över 40 000 kronor av både allmänhet och organisationer. Och nu meddelas att Swedbank bevilja lån för driften.

Annons

Gåvor och ett banklån räddar driften på Carl Larsson-gården, meddelar släktföreningen.

Det var för en dryg vecka sedan som ledningen för Carl Larsson släktföreningen inför ett möte upptäckte att närmare fyra miljoner saknades i föreningens kassa . En 66-årig man som skötte ekonomin erkände att han låg bakom underskottet, greps och häktades. Han har erkänt tre fall av grov trolöshet men ytterligare tre liknande brott ha anmälts och utreds nu av polisen.

Släktföreningen har begärt kvarstad av värden om drygt 3,7 miljoner av mannen och två andra offer drygt två miljoner, respektive 469 000 kronor. 66-åringen har medgett att betala skadestånd om totalt 6 279 192 kronor. Sedan häktningsförhandlingen har ytterligare en förening och ett företag som mannen varit engagerad i anmält misstänkta brott.

Föreningen meddelar nu via ett pressmeddelande att driften kommer att fortsätta som planerat under hösten och att även den utställning som är planerad till sommaren 2017 kommer att bli av som planerat. I meddelande påpekas at ansvariga ser på framtiden med tillförsikt och att jobbet med att hitta en långsiktig lösning för framtiden fortsätter.

Samtidigt håller flera andra kilenter till den misstänkte mannen på genomgång av sina räkenskaper. En vägförening i bygden har anmält att 450 000 kronor försvunnit ur deras kassa. Bara småpengar återstår inför vintern då väghållningen skulle betalas med de försvunna pengarna. Hur det ska lösas är oklart. Ett företag har anmält liknande brott.

Mer läsning

Annons