Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man skrev nedlåtande om muslimer på Facebook - åtalas för hets mot folkgrupp

En man i 50-årsåldern från Vansbro åtalas för hets mot folkgrupp. Han misstänks för att i sex fall ha skrivit nedsättande kommentar om människor med annat etniskt ursprung och trosbekännelse.
Detta har han skrivit på sin sida på Facebook och åtalas därför nu för hets mot folkgrupp.

Annons

Mannen har på sin dator och Facebooksida sedan i våras skrivit nedsättande kommentarer om människor av annat etniskt ursprung och annan trosbekännelse. Det handlar om muslimer och människor från Afrika i första hand som mannen angripit i sina inlägg. Han har i mycket grova ordalag spridit sina åsikter om dessa människor och spridit dessa åsikter på sociala medier, först och främst Facebook.

Flera av dessa kommentarer handlar om att män från andra länder skulle behandla kvinnor på ett särskilt brutalt sätt. Åklagaren har valt att åtala mannen för sex olika inlägg som skett under våren och sommaren 2017. Det sista som finns med i åtalet gjorde mannen den 11 augusti.

Mannen har i förhör medgett det händelseförlopp som beskrivs i åtalet, men förnekar i samtliga fall att det skulle handla om ett brott.

De aktuella inläggen på Facebook har mannen plockat bort från sin sida på Facebook, men det finns skärmdumpar som är bevis i framställan mot mannen..

Nu blir det Mora tingsrätt som kommer att ta ställning till om mannen har ägnat sig åt hets mot folkgrupp.

Mer läsning

Annons