Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta rånare häktade

Natten mot onsdag inträffade ett rån i anslutning till Hemköp i Hedemora. En man ska under knivhot ha tvingats ta ut pengar och sedan blivit misshandlad. Nu har två av männen häktats.

Annons

Det var vid midnatt natten mot onsdag som en man ska ha blivit omringad av fyra män vid OKQ8 på Gussarvsgatan i Hedemora. Männen ska under knivhot ha tvingat mannen att gå till en bankomat och ta ut pengar som han sedan fick överlämna till gärningsmännen.

I samband med rånet ska mannen även ha blivit misshandlad. Rånarna lämnade sedan platsen i en bil, och offret kunde larma polisen med hjälp av ett vittne.

Läs också: Man tvingades ta ut pengar under knivhot – fyra män anhållna misstänkta för rån

Flera polispatruller deltog sedan i sökandet efter männen, som fick stopp på rånarna och kunde gripa dem. I bilen hittades kniven som använts i rånet och de stulna pengarna.

De fyra männen greps och anhölls senare samma dag. Nu häktas alltså två av dem vid Falu tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för rån. I Häktningsframställan framgår att det finns risk att de misstänkte genom att undanröja bevis eller på annat sätt försvårar utredningen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons