Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt från Malung fortsatt häktad - ska åtals senast på torsdag

Den mordmisstänkte mannen från Malung är fortsatt häktad, men denna gång blev det bara en förlängning med en vecka. Senast på torsdag ska åklagaren väcka åtal.

Annons

Det var den 15 september som polis och ambulans larmades till en adress vid en industrilokal i Malung. Enligt de första uppgifterna skulle det skett en allvarlig olycka, men det visade sig vid en närmare undersökning av offret att det fanns anledning att misstänka mord.

Ganska snabbt stod det klart att en man i 45-årsåldern hemmahörande i Malung skulle på något vis ha skadat en manlig släkting i 40-årsåldern så allvarligt att denne avled efter händelsen.

Polisen spärrade in området vid verkstaden och någon dag efter händelsen greps den 45-årige mannen misstänkt för mord, alternativt dråp. Den 22 september häktades han på samma grunder och den förlängdes den 6 oktober med ytterligare två veckor.

Vid de två första häktningarna ställde sig medgörlig till häktningen och nu kommer han att kvarstanna fram till på torsdag när det ska väckas åtal.

Mannen har i förhör medgivit dråp, alternativ grov misshandel och vållande till annans död.

De två männen känner varandra väl och den nu misstänkte förekommer inte sedan tidigare i polisens handlingar, däremot den man som är död har haft med polisen en hel del att göra under många år och är även dömd för flera brott de senaste åren, till fängelsestraff.

Mer läsning

Annons