Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orden och handelsbolag nya offer för Carl Larsson-svindlaren

Målsägarna i Carl Larsson-målet har nu blivit åtta. Senaste anmälningrna kommer från en orden som den misstänkte mannen är invald i. Han är anmäld för trolöshet i hantering av två kassor inom orden. Den tredje anmälan kommer från ett bolag och gäller bedrägeri.

Annons

Carl Larsson-svindlaren häktas för tre grova trolösheter. Nu har åtta målsägare anmält honom för olika  ekonomiska brott. Senaste offren är en orden han valts in i och ett handelsbolag han är delägare i.

Bolaget i fråga har delägare som alla är vänner med ett gemensamt fritidsintresse. Även där har den häktade mannen haft ansvar för ekonomin. Övriga delägare misstänker nu att han untyttjat detta. I den orden han verkat är det dels själva organisationen som drabbats men också en välgörenhetskassa inom verksamheten. Hur stora summor det rör sig om är inte känt.

Ytterligare ett företag är intressant i utredningen, men där ägs samtliga aktier av den häktade mannen själv varför trolöshet och bedrägeri kan vara svårt att fastställa.

– Det skulle möjligen kunna bli en fråga för någon skatterevision så småningom, säger Björn Sidenhjärta, utredare vid Dalapolisens bedrägeriavdelning.

Utredningen går enligt Sidenhjärta framåt och han och åklagaren hoppas kunna ha underlag för att väcka åtal mot den häktade mannen redan när häktningen går ut nästa vecka. Det är i så fall rekordsnabbt. Det har inte gått mer än tio dagar sedan bristen upptäcktes. Mannen är häktad för tre fall av grov trolöshet mot huvudman. Bara de tre målsägarna kräver sammanlagt 6 279 192 kronor i skadestånd av honom, vilket han medgett.

Mer läsning

Annons