Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånåtalade idrottstalangen åtalas nu även för stöld

Om en vecka ställs 18-åringen inför rätta för rånet mot Bingohallen i juli. Ett rån som gett en kamrat tre års fängelse. Nu åtalas den unge idrottstalangen dessutom för stöld av en postsäck i gallerian i Tjärna Centrum den 16 maj.

Annons

Här flyr idrottstalangen genom tjärna Centrum med postsäkcen i handen. filmed och igenkänd av vittnen. Nästa vecka ställs han inför rätta.

Det kom som en chock för idrottstalangens klubb när han för någon vecka sedan åtalades för det ovanligt brutala rånet mot bingohallen vid Ovanbrogatan den 26 juli. Talangen nekar till delaktighet i rånet men hans DNA finns i en handske som kan knytas till såväl den dömde som till själva rånet. Dessutom finns hans fingeravtryck på bingobrickor som fanns i ett förkläde som stals vid rånet.

Nu åtalas talangen för en ganska ovanlig stöld av en plomberad postsäck ur en av postens bilar vid tjärna Centrum. En 25-årig kamrat, även han under åtal för annan brottslighet, åtalas för samma stöld. Ffera kamrater till dem har varit misstänkta för dlaktighet men utan att kunna åtalas. De åtalade nekar till stölden men blev igenkända av vittnen redan när stölden inträffade. Just idrottstalangen kändes igen därför att han "brukade göra bus".

Dessutom filmades de båda åtalade bland flera andra i gallerian både före och efter stölden. På filmen ses idrottstalangen springa genom gallerian med den stulna postsäcken i handen. Flera ungdomar hjälpt efter stölden utryckande poliser att plocka ihop delar av innehållet i den då öppnade säcken. På en filmsekvens ses också den andra åtalade räcka över filmen till idrottstalangen som sen springer genom gallerian med den.

Idrottstalangen nekar till att ens ha varit på platsen. Inte ens när han får se sig själv på film medger ynglingen något alls. I förhören om Bingorånet besvarar han i stort sett alla frågor med: "Ingen kommentar". Även hans 25-årige kamrat nekar till att ha med stölden att göra. När även han erbjuds se övervakningsfilmen en gång till tackar han bara nej.

Kamraten står liksom idrottstalangen redan under åtal. Tillsammans med åtta kamrater, varav en hans bror, åtalades han i början av oktober för en serie tjuvtankningar i Falun, Borlänge och Gagnef. Just den nu stöldåtalade 25-åringen är dessutom åtalad för flera olovliga körningar, rattfylleri, narkotikabrott och för falsk tillvitelse mot sin egen bror. Några av de nio står dessutom under åtal för en brutal gängmisshandel på Burger King tidigare i år.

Personsambanden knyter samman gängmisshandeln och tjuvtankarligan med bingorånarna. Två av bingorånarna är ännu inte identifierade. Idrottstalangen ställs preliminärt inför rätta för båda brotten den 10 november. Han står då åtalad för ett brott som gav hans kamrat tre års fängelse.

Mer läsning

Annons