Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två 20-åringar åtalas för två fall av grov stöld

Två 20-åriga män åtalas för två fall av grov stöld som ska ha skett i Nås i maj 2015. De trängde sig in i bostäder och stal en rad föremål, dessutom en fyrhjuling från en av brottsplatserna.

Annons

De två männen är inblandade i två grova stölder i Nås, enligt åtalet som väckts vid Mora Tingsrätt. Den ene mannen, hemmahörande i Borlänge, åtalas för en grov stöld i en bostad i Nås mellan den 18 och 21 maj 2015. Då stals en TV, förstärkare och högtalare, luftpistol och en skruvdragare. Ytterligare gods stals vid detta tillfälle, som anses som en grov stöld. Detta eftersom 20-åringen trängt sig in i bostaden hos den som bodde där.

Den 20-årige mannen har i förhör erkänt det han ställs till svars för.

Det andra åtalet som han ingår i är också en grov stöld, som skedde den 21 maj. Då var även en 20-åring från Vansbro med vid brottet. De har då trängt sig in i en bostad i Nås och där stulit en hjälm med skyddsglasögon, och en dockningsstation till en telefon. De stal även en fyrhjuling från samma adress, som de senare körde sönder. Brottet anses som grov stöld.

Båda har erkänt det som de åtalas för. Det ingår även krav på ersättning från bland annat försäkringsbolag och drabbade i åtalet.

Mer läsning

Annons