Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingades lagra knark åt Bandidos - slipper fem fängelsemånader

När han greps och polisen hittade hasch och kokain i hans hem skyllde 24-åringen på att han under hot tvingats förvara narkotikan åt Bandidos. En förklaring som nu besparar honom fem månader i fängelse.

Annons

Narkotikabrottet borde ge ett år, skriver Falu tingsrätt. men ger den åtalade 24-åringen fem månaders straffrabatt därför att han tvingats lagra narkotikan åt det kriminella näterket bandidos.

Narkotikafyndet gjordes sedan en bil 24-åringen färdades i stoppades vid en trafikkontroll på Kopparvägen den 14 maj förra året. Poliserna som kontrollerade fordonet såg genast tecken på att 24-åringen var påverkad och tog med honom för provtagning. Att han var påverkad ledde sedan till husrannasakan i hans hem där det hittades 226 gram cannabis och drygt 57 gram kokain. 24-åringen erkände genast att han var påverkad av hasch liksom att narkotikan var hans. vilket gjore att han häktades

När erkännandet ledde till att han delgavs misstanke om grovt narkotikabrott justerade 24-åringen sitt erkännade till att gälla en del av haschet samtidigt som han hävdade att resten och allt kokain tillhörde personer i det kriminella nätverket Bandidos. Han berättade att han kommit i bråk med några medlemmar och att det slutat med att de "bötfällt" honom vilket gjorde att han krävdes på 100 000. Då han inte kunde betala fick han erbjudandet att i stället lagra gängmedlemmarnas narkotika.

Falu tingsrätt konstaterar att inte åklagaren kunnat motbevisa det här påståendet. Det finns också avlyssnad telefontrafik där det kan konstateras att personer som tidigare uppträtt som tillhörande nätverket haft kontakt med 24-åringen. Domstolen anser inte att hotet från bandidos-gänget gör förvaringen av narkotikan straffri. Han har medvetet förvarat narkotikan. Mängderna är stora och brottet så allvarligt att straffvärdet bedöms till ett år.

Av straffet slipper han dock avtjäna fem månader på grund av det tvång 24-åringen varit utsatt för. Varken total rabatt eller någon slags villkorlighet ser dock inte Falu tingsrätt möjlighet att döma ut, varför 24-åringen får krypa i fängelse sju månader. Det kan nämnas att den nämnda telefonavlyssningen kom sig av att 24-åringen redan när han greps var misstänkt för omfattande försäljning av narkotika. Som inte heller kunnat bevisas

Läs även: Bandidos-ledare tjänade två månader

Läs även: Fängelse för Bandidos-president

Mer läsning

Annons