Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsman tjänade tre månader på att överklaga

Nej, inte heller Svea hovrätt trodde att den 41-årige pastorn sysslade med någon healing när han trängde sig in hos en falukvinna förgrep sig på henne. Ändå lönade sig överklagandet på så sätt att staffet kortades med tre månader från två och ett halvt år i tingsrätten.

Annons

Bibeln

Det var den 14 juni som 41-åringen knackade på hos falukvinnan, propert klädd och bärande på en bibel och en flaska vigvatten. Han sa sig leta efter en lokal i närheten och fick kvinnan att gå med och visa honom vägen. När lokalen visade sig stängd började 41-åringen bli närgången då han erbjöd sig bota diverse krämpor med bön och handpåläggning. Något som kvinnan avvisade för att till slut försöka fly från mannen.

Mannen lyckades tränga sig in, fick omkull kvinnan i hennes säng och förgrep sig sexuellt på henne medan han mässade böner och besvärjelser. Först när kvinnan hotade med polis avbröt han övergreppen och försvann. Det chockade offret kontaktade genast några vänner som blev viktiga vittnen i den kommande processen. Dessutom kunde mannens DNA säkras på offrets mage och bröst.

Vanan att bära runt på bibeln ledde sedermera till avslöjadet av våldtäktsmannen som greps och i tingsrätten dömdes till två och ett havlt års fängelse. Hovrätten ansluter sig i princip till allt i tingsrätten dom. Mannen trängde sig in och begick en våldtäkt vars straffvärde ligger över minimum. Enda skillnaden är att hovrätten ansert straffvärdet är tre månader lägre.

Skadeståndet om 115 000 kronor fastställs och tingsrätten beslut om förvisning fram till 2026 står kvar. På grund av förvisningen har domstolarna redan kapat ett halvår av straffvärdet.

Läs även: Hårstrået fäller våldtäktsman

Mer läsning

Annons