Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen misshandlade och dödshotade sin flickvän – döms till 1,5 års fängelse

En Borlängebo har dömts till 1,5 års fängelse för flera brott mot sin tidigare flickvän. Brotten har begåtts på olika platser i Borlänge och Falu kommun.
Mannen har misshandlat kvinnan samt hotat henne till livet.
Själv förnekar han brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: Så mycket tjänar hockeystjärnorna och tränarna i Leksand – en spelare sticker ut

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Borlänge. Brotten som mannen döms för har i huvudsak begåtts under sommaren 2017 och har skett i både Borlänge och Falu kommun, bland annat i flickvännens bostad.

Hans exflickvän har vittnat om hur mannen har misshandlat henne vid flera tillfällen, att han har hotat att döda henne samt att han även hotat kvinnan med våld om hon skulle polisanmäla honom.

Falu tingsrätt konstaterar att kvinnan har lämnat detaljerade och trovärdiga vittnesmål, medan mannens förklaring har varit "mycket mera kortfattat" och "ter sig mindre trovärdigt". Tingsrätten påpekar i sin dom att mannens förnekanden grundar sig trakt igenom på påståendet att han aldrig har brukat våld mot kvinnan samt att det finns flera saker i mannens förklaringar som direkt framstår som icke trovärdiga.

Flera vittnen har berättat saker som styrker kvinnans version. Det gör även den skriftliga bevisningen, som rättsintyg, journaler och fotografierna av kvinnans skador.

Själv har mannen förnekat brott i de flesta fallen. Han erkänner brott när det gäller ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Falu tingsrätt dömer en Borlängebo till 1,5 års fängelse för flera brott, bland annat sex fall av misshandel mot sin exflickvän. Dessutom utvisas mannen ur riket.

Falu tingsrätt dömer mannen för sex fall av misshandel mot kvinnan, fyra fall av ringa narkotikabrott samt ett fall vardera av olaga hot, grov stöld, skadegörelse, övergrepp i rättssak, brott mot vapenlagen och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen döms till 1,5 års fängelse. Han utvisas även ur landet och får inte återvänta på tio år. Dessutom ska han betala skadestånd till sin exflickvän på 69 245 kronor samt 1 131 kronor till Tunabyggen för skadegörelsen som uppstod i samband med den grova stölden, då mannen stal en TV, en dator och ett TV-spel från en annan Borlängebo, vilket skedde i mitten av juni i år.

Han ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt ersätta staten med 1 511 kronor för analyskostnaden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons