Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långtradare vek ihop sig vid Sälfjällstorget i Lindvallen – bärgare kör skytteltrafik

Nu på morgonen har en långtradare kört fast i backarna runt Sälfjällstorget i Lindvallen. Det är oklart vad som har hänt, men tungbärgare är på väg dit och polisen är också på plats.

Annons

Lastbilen har i backen ner mot Olarsgården hamnat i ett prikärt läge och hela ekipaget har vikt ihop sig. När det till sist blev stopp på lastbilen och vidhängande trailer så kunde inte chauffören få loss ekipaget och kallade på bärgare.

En tungbärgare är rekvirerad från Malung för att få loss lastbilen och släpet. Även polisen är på väg till platsen för att bistå med trafikdirigering och liknande.

Dan Eriksson, bärgareförare på Assistanskåren, berättar att det var en intensiv dag under tisdagen, det var full fart hela dagen. Dels personbilar som kört i diket och även lastbilar som hade problem i halkan.

– Men av någon anledning var det otaliga haverier av bilar runt om i vårt område, vi täcker in hela Vansbro och Malung-Sälens kommuner, säger Dan Eriksson.

Bland annat efter riksväg 26 var det långtradare och lastbilar som hade problem. Bland anant i Eldforsen var det en lastbil som glidit av vägen och i Laxtjärn var det ett mer omfattande arbete efter att en lastbil med släp kört av vägen.

Lastbilen vid Sälfjällstorget fick problem på onsdagsmorgonen.

Tungbärgare kallades från Malung för att hjälpa till med bärgningen av lastbilen.

Mer läsning

Annons