Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par i 50-årsåldern döms för olaga tvång mot snöbollskastande barn

Barnen kastade snöbollar på ett hus. Två vuxna personer sprang ut för att tillrättavisa barnen och förde barnen till en bil, för att köra hem dem.
Nu döms en man och en kvinna till villkorlig dom och dagsböter för olaga tvång.
Paret förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: Så mycket tjänar hockeystjärnorna och tränarna i Leksand – en spelare sticker ut

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Sälj kläder på nätet och tjäna tusenlappar - här är märkena och plaggen som säljer bäst i Dalarna

SÅ KÖPER DU PLUS

Det var i december i fjol som tre barn lekte i ett bostadsområde i Borlänge och då bland annat kastade snöbollar på ett hus.

En kvinna som bodde i huset, samt hennes partner, sprang ut till barnen för att få barnen att sluta med detta, samt köra hem barnen till barnens föräldrar. Kvinnan har uppgett att hon tidigare känt sig trakasserad av barnen. Ett av de tre barnen hann dock springa från platsen.

Några barn kastade snöboll på ett hus, vilket nu har resulterat i att de två vuxna personer som skulle tillrättavisa barnen har dömts till villkorlig dom och dagsböter för olaga tvång. OBS: Bilden på snöbollen är tagen i ett annat sammanhang.

De båda barnen som paret fick tag i har sedan vittnat om att de blivit misshandlade av paret, som drog med sig barnen till en bil för att sedan köra dem från platsen. Två av barnens föräldrar kom till platsen efter att det ena barnet hade placerats i bilen.

Paret har förnekat brott och uppgett att de inte alls brukade något våld mot barnen. Däremot har de medgett att de höll i barnen för att föra dem mot bilen.

Falu tingsrätt anser att det är utrett att paret har fört barnen till bilen, att det ena barnet hade placerats i bilen samt att kvinnan höll i det andra, gråtande, barnet vid bilen.

Tingsrätten anser dock att det inte är bevisat att det har förekommit någon misshandel mot barnen. Däremot anser tingsrätten att paret, genom att ta tag i barnens armar och nackar, tvingade dem till bilen. Därför anser tingsrätten att paret har gjort sig skyldiga till olaga tvång.

De två dömda är en man och en kvinna i 50-årsåldern, bosatta i Borlänge och Falun.

Kvinnan döms, mot sitt nekande, till villkorlig dom samt till att betala 50 dagsböter à 150 kronor, sammanlagt 7 500 kronor.

Mannen döms, mot sitt nekande, till villkorlig dom samt till att betala 50 dagsböter à 200 kronor, sammanlagt 10 000 kronor.

Tillsammans ska paret även betala 5 600 kronor i skadestånd till det ena barnet. De ska även betala 800 kronor vardera till Brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons