Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Blir en trevlig kväll”

Idrottslivet i Säters kommun presenteras i en nyutkommen tidning inför den stundande idrottsgalan.
Nu vill arrangörerna få in fler nomineringar till priserna som ska delas ut på galan.

Lördagen den 30 november arrangeras idrottsgalan på Folkets hus.
– Vi hoppas att Säterborna ser till att köpa biljett. Det blir en trevlig kväll, säger Bernt Lindstenz, ordförande i Folkets hus-föreningen och en av initiativtagarna till idrottsgalan.

I dagarna kommer en tidning ut till alla hushåll i Säters kommun. I tidningen presenteras flera av kommunens idrottsföreningar.
– Vi har erbjudit föreningarna att presentera sin verksamhet i tidningen. Det finns oerhört många idrottsföreningar i kommunen och ett 20-tal av dem medverkar i tidningen, berättar Bernt Lindstenz.

På galan ska det delas ut priser i kategorierna Årets lag, Årets manliga senior, Årets kvinnliga senior, Årets manliga junior, Årets kvinnliga junior, Årets ledare samt Årets eldsjäl/insats.
– Vi tar emot nomineringar fram till klockan 12.00 den 25 november. På kvällen samma dag hålls ett möte där representanter från föreningarna får se vilka som har nominerats, förklarar Bernt Lindstenz
Representanterna får sedan utse tre nominerade i varje kategori.
– Efter det röstar representanterna fram vinnarna. Men det kommer bara att vara arrangörerna som vet resultatet. Vinnarna offentliggörs först på galan, säger Bernt Lindstenz.

Det blir även underhållning, bland annat av komikern Tobias Persson.
– Och så intervjuas en lokal idrottsprofil. Konferencierer blir Bengt Lundholm och Peter Törnblom. Vår förhoppning är att idrottsgalan ska bli ett återkommande arrangemang, säger Bernt Lindstenz.
Fotnot: Mer information om idrottsgalan finns på www.idrottsgalanisater.se .

Pär Sönnert/DT