Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blir spex och dans på gator och torg

Annons


De som oroar sig för att centrum kommer vara stängt under Peace & Love kan pusta ut.
- Centrum är öppet som vanligt för de som vill göra sina ärenden under festivalveckan och det kommer bjudas på mycket rolig och gratis underhållning, säger Laila G Prosén, centrumledare.

Det är första gången som Peace & Love och Borlänge centrumförening samarbetar för en sprudlande festivalkänsla i Borlänge centrum där alla är välkomna, både de med och utan festivalpass.
- Underhållning på gator och torg kommer vara tillgängligt och öppet för alla. Det är ett stort misstag att inte komma hit och uträtta sina ärenden under festivalveckan, säger Laila G Prosén.

Hon berättar att många fortfarande tror att det är stängt i centrum de dagar festivalen pågår men så är inte fallet. Gunilla Gartzy från Centrumföreningen intygar att även handlarna laddar för fullt.
- Många kommer ha spännande erbjudanden och happenings i sina butiker.
Bland annat kommer Gunilla själv sjunga tillsammans med B C G utanför Blombergs Café och DJ:s kommer underhålla utanför Brädgårn.
- Det blir också konstutställning för barn i Bragegallerian, gatudansare med spontana uppträdanden, streetdance till tonerna av Jussi Björling och mycket mer, säger Emma Larsson Westermark från Peace & Love.

Att ta sig in till centrum under festivalveckan kommer inte vara några problem då det finns både infarter, P-platser och bussar som stannar mitt i centrum.
- Det enda som man behöver tänka på är att efter klockan 15 går det inte att ta sig över centralbron eller åka genom Stationsgatan/rondellen vid Turistbyrån.
Ovanbroparkeringen längs Liljekvistska parken plus parkeringen vid Galaxen nyttjas som festivalområde hela veckan och är alltså stängt för allmänheten.
- Bussarna stannar på Wallingatan men annars är det fritt fram för alla att känna festivalstämning när de uträttar sina ärenden i centrum.

ANGELICA LINDVALL
0243-920 14
angelica.lindvall@daladem.se