Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blir spex och dans på gator och torg

Annons


De som oroar sig för att centrum kommer vara stängt under Peace & Love kan pusta ut.
- Centrum är öppet som vanligt för de som vill göra sina ärenden under festivalveckan och det kommer bjudas på mycket rolig och gratis underhållning, säger Laila G Prosén, centrumledare.

Det är första gången som Peace & Love och Borlänge centrumförening samarbetar för en sprudlande festivalkänsla i Borlänge centrum där alla är välkomna, både de med och utan festivalpass.
- Underhållning på gator och torg kommer vara tillgängligt och öppet för alla. Det är ett stort misstag att inte komma hit och uträtta sina ärenden under festivalveckan, säger Laila G Prosén.

Hon berättar att många fortfarande tror att det är stängt i centrum de dagar festivalen pågår men så är inte fallet. Gunilla Gartzy från Centrumföreningen intygar att även handlarna laddar för fullt.
- Många kommer ha spännande erbjudanden och happenings i sina butiker.
Bland annat kommer Gunilla själv sjunga tillsammans med B C G utanför Blombergs Café och DJ:s kommer underhålla utanför Brädgårn.
- Det blir också konstutställning för barn i Bragegallerian, gatudansare med spontana uppträdanden, streetdance till tonerna av Jussi Björling och mycket mer, säger Emma Larsson Westermark från Peace & Love.

Att ta sig in till centrum under festivalveckan kommer inte vara några problem då det finns både infarter, P-platser och bussar som stannar mitt i centrum.
- Det enda som man behöver tänka på är att efter klockan 15 går det inte att ta sig över centralbron eller åka genom Stationsgatan/rondellen vid Turistbyrån.
Ovanbroparkeringen längs Liljekvistska parken plus parkeringen vid Galaxen nyttjas som festivalområde hela veckan och är alltså stängt för allmänheten.
- Bussarna stannar på Wallingatan men annars är det fritt fram för alla att känna festivalstämning när de uträttar sina ärenden i centrum.

ANGELICA LINDVALL
0243-920 14
angelica.lindvall@daladem.se