Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blues med smärta och mörker

Fem år. Ja, så lång tid har det gått sedan Emil & Ecstatics släppte sin förra skiva. Fem år, det är lång tid. Nu är bluesbandet här igen. Med en ny skiva som andas blues från början till slut.

Emil Arvidsson jobbar vid sångmikrofonen och spelar gitarr, Johan Bendrik lägger en gungande grund med sin Hammond och spelar även piano. Daniel Olsson sköter trummorna och Mats Hammarlöf spelar bas.

Emil Arvidsson har skrivit det mesta, ibland med hjälp av Johan Bendrik och så har två låtar lånats in från annat håll.

Det är blues med smärta och mörker. Blues med känsla och engagemang. Blues som blues kan vara. Det är tätt, men inte så där överdrivet tungt sm blues kan vara. Emil & Ecstatics sättning har sina begränsningar, men samtidigt också sina fördelar. Utan blås blir man begränsade, men får samtidigt chansen att lyfta fram sång och orgel samt låta bas och trummor höras och sätta takten.

Det blir blues som svänger ganska långsamt, blues där texterna får höras, där gitarren får sticka in ett solo. Det känns modernt. Det känns skönt. Det känns blues som lever. Emil & Ecstatics har tagit ett kliv framåt, men sneglar ändå lite bakåt.

LÄS MER KULTUR