Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blufffakturor och ny styrelse

Annons

Företagarna i Älvdalen har haft årsmöte där man fick mycket information om hur man ska göra med bluffakturor.

Nya styrelsen efter årsmötet ser ut så här: Nygammal ordförande är Eva Pettersson vice ordförande Jennie Tegnér.
Företagarna hade mycket för sig 2012, för att nämna några av alla företeelser är bland annat frukostmötena, Crazystafetten på Musik- och motorfestivalen samt Idrekonferensen som det året hölls på Hotell Älvdalen.
Företagarnas jurist Lars Nordfors berättade om bluffakturor. Han berättade bland annat att det inte är förbjudet att spela in telefonsamtal.

Han berättade att man kan påvisa att det är kriminella nätverk som ligger bakom företagen som skickar bluffakturor. Och något som också blir allt vanligare är blufföretag som utger sig för att hjälpa företag mot blufföretag. Som om det inte vore nog med det finns det även inkassoföretag som klassas som blufföretag
– Betala den aldrig, var Lars Nordfors råd om bluffakturorna. Dra ett streck över hela fakturan och skriv på den att man bestrider fakturan, samt dagens datum. Ta en kopia på den bestridda fakturan. Skicka den bestridda fakturan till blufföretaget. Polisanmäl.
Som ett gott råd sade Lars Nordfors också:
– Kontrollera på Svensk Handels hemsida, där har de en lista som heter Varningslistan, där man kan söka på blufföretag.

Björn Rehnström/DT