Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bodin tog nytt guld i X Games – ett år efter nackfrakturen

För ett drygt år sedan kraschade han otäckt och fick frakturer på fem nackkotor.

Nu är han guldmedaljör i X Games igen.

– Det var min dag i dag, sa Malungs snöskoterstjärna Daniel Bodin efter segern i grenen bästa trick.

2011 vann Daniel Bodin dubbla guld i prestigefyllda X Games, ”extremsporternas eget OS”, i Aspen i Colorado i USA. Han tog hem både freestyle och bästa trick.
2012 kraschade han illa när han tränade in nya svårare hopp, fick skotern över sig och bröt nacken.
I torsdags, ett drygt år senare, gjorde han tävlingscomeback efter skadan. Och kraschade igen, men inte så allvarligt, i X Games freestyle-tävling.
På söndagen var Bodin tillbaka i bästa trick-tävlingen – och tog ett sol-klart guld!
– Det här är overkligt, det är otroligt. Jag bröt nacken förra året, och visste inte om jag någonsin skulle kunna köra igen. Jag kan inte beskriva hur mycket detta betyder för mig, säger 28-åringen.
Redan i första hoppet, i bäst av två, avgjordes tävlingen. Ett jättehopp, en backflip seatgrab indian air satt klockrent.
– Det är ett av de största trick jag någonsin gjort. Jag var den ende som testade det stora hoppet och jag tror att det är vad domarna gillar, stora trick och stora hopp, sa Daniel Bodin.
Nu vill han hem till Malung och fira.
– Jag ska tillbaka hem till min hemstad. Det bor 3000 personer där, och jag ska bära min guldmedalj från X Games, och när alla vänner kommer fram och liksom ”high five, bra jobbat”, då är det värt precis allting. Alla skador och allt sådant, det är värt det, säger Bodin i en segerintervju på X Games officiella Youtube-kanal.

Bästa trick: 1) Daniel Bodin, Sverige, 92,33, 2) Joe Parsons, USA, 91,66, 3) Heath Frisby, do, 89,00.